Zaterdag 19 september 2015 | Duchenne Heroes & de Puur Fair| De Ecologische Schminkfabriek


Duchenne Heroes – Park Brakkestein te Nijmegen

Wie zich de afgelopen tijd met de neus in de krant bevond kan het niet gemist hebben. In de week van 13-19 september zijn er honderden helden op de fiets gestapt om geld in te zamelen voor kinderen met Duchenne Spierdystrofie. Na een week lang zweten en fietsen door de modder kwamen deze Duchenne Heroes afgelopen zaterdag aan in Park Brakkestein te Nijmegen. Met wel 700 km achter de rug was de ontvangst grootst. In totaal is er met deze 10e editie bijna 1,2 miljoen euro opgehaald. Reden voor een feestje.

De Ecologische Schminkfabriek was er natuurlijk bij en versierde alle jonge deelnemers en bezoekers met een vrolijke klodder Eco-schmink. Zo toverde we Park Brakkestein om in een park vol met geschminkte superhelden en genoten we van de sfeer die er hangt wanneer mensen zich inzetten voor een ander.

 

collageDuchenne HeroesWat is Duchenne Spierdystrofie?

Duchenne Spierdystrofie is een erfelijke ziekte die met name voor komt bij jongens. Duchenne breekt je spieren langzaam af waardoor kinderen naarmate ze ouder worden zwakker worden. Als peuter zien ouders vaak als eerste dat deze kinderen fysiek niet goed meekomen. Ze vallen vaak, breken veel. Rond hun twaalfde kunnen de jongens vaak niet meer lopen. Meer informatie is te vinden via www.duchenneheroes.nl

———————————————————————————————————————————————————————-

De Puur Fair – Undercurrent te Amsterdam

Precies tegelijkertijd vond er in Amsterdam iets bijzonders plaats waar we ook bij waren. In de Undercurrent te Amsterdam vond de allereerste editie van de Puur Fair plaats; de beurs voor duurzame inspiratie. Van biologisch eten tot elektrisch vervoer, van fair fashion tot duurzame architectuur;  op de PuurFair was afgelopen weekend de toekomst te proeven.

Op initiatief en onder leiding van de Burgemeester van Buiten kon iedereen hier naar hartenlust spelen, natuur domino stenen maken, ravotten, knutselen en geschminkt worden. Benieuwd wat de Burgemeester van Buiten nog meer uitspookt? Je kunt nu vriendjes worden met de Burgemeester van Buiten op Facebook of een kijkje nemen op zijn website.