Avontuur in de natuur!


Meer dan honderd enthousiaste kinderen gingen vorige week met STUDIO STUIFMEEL mee op avontuur de Leidse polder in .
Gedurende de herfstvakantie vond in het prachtige polderpark van Leiden de Beweeg en Beleef Cronesteynweek plaats; mede mogelijk gemaakt door Duurzaam Leiden, Bewegen in het Groen, IVN Leiden, de Tuin van de Smid, GGD Hollands Midden, en Provincie Zuid Holland. Studio Stuifmeel zette hier een afwisselend natuur- en cultuur educatief programma neer.

De allerjongste kinderen konden op zondagochtend heerlijk wakker worden met kinderyoga. Besjes plukken, koeien melken, groeien als een sterke boom en vliegen als een vogel. Bram Schrijnen nam de kinderen op speelse wijze mee in de wereld van Yoga. Kindjes van 3 tot 8 jaar gingen twee zondagen in volle overgave mee in de verhalen van Bram. Ontspannen en uitgeruste gezichtjes als resultaat.

Oudere kinderen konden rekenen op meer uitdaging. Freerun Leiden ging met de kinderen het bos in. Meer dan 40 kinderen meldden zich aan voor deze activiteit. Het Cronesteynpark werd door hen gebruikt als gigantische speeltuin! Er werd met speciale technieken over omgevallen boomstammen gesprongen, er werd gebalanceerd en er werden valtechnieken aangeleerd. Deze polderninja’s waren zo enthousiast dat zelfs na de les nog twee uur lang werd doorgeoefend.
beweeg en beleef collage1
Onze Polderjutter nam de kinderen mee op expeditie in Cronesteyn. Tijdens een mooie wandeling langs bossen, weilanden en sloten gingen de kinderen op zoek naar ware grondschatten om hier een mini-museum van te bouwen. De Polderjutter begeleidde de wandeling met uitvoerige uitleg en kennis over het landschap, de plantjes, de bloemen en de vele dieren die we onderweg tegenkwamen. Met een zak vol grondschatten en een hoofd vol weetjes bouwden de kinderen naderhand prachtige kunstwerkjes.

Meneer gitaar, Yuri Guérin, schreef samen met een aantal kinderen een prachtig liedje over de polder en haar inwoners. In de hooischuur van de Tuin van de Smid trommelde en zong deze tijdelijke band vol aandacht en overgave er op los.

De week werd in een stralend zonnetje afgesloten door de cultuur- en natuur educatieve workshop van de Ecologische Schminkfabriek. Junior-schminkprofessoren leerden over duurzaamheid, milieu en de geschiedenis van schmink en maakten hun eigen eco-schmink. Tientallen gezichten werden gekleurd, jong en oud werd versierd!

Een enerverende en energieke week voor STUDIO STUIFMEEL!
Binnenkort ook mee op avontuur? Houd onze website in de gaten!


12162643_10153347407469842_1303038500_o