De Ecologische Schminkfabriek


Welkom in Dé Ecologische Schminkfabriek! 

Met de Ecologische Schminkfabriek reizen wij door de Benelux om o.a. onderwijsinstellingen, musea en festivals te bezoeken. Samen maken we ecologische schmink, eco-verf óf versieren we erop los met onze eco-schmink!

De Professoren vd Ecologische Schminkfabriek zetten zich dagelijks in voor een kleurrijke wereld, met liefde voor de aarde en jouw huid! Voor jong en oud, groot en klein.

Pssst! Ons unieke recept is puur-natuur, hypo-allergeen, dierproefvrij en vegan! Dus lief voor je huid én het milieu!

Klieder je ook een keer mee?:)

13606506_1206455969385353_5028508562283784304_nsit2

 

Allemaal gebruiken we dingen als shampoo, zonnebrandcrème en af toe misschien ook make-up. Maar niet altijd weten we precies wat hier in zit en hoe het wordt gemaakt. Wat zit er eigenlijk in de schmink die je bij de winkel koopt? Wat is het effect daarvan op het milieu? Hoe is schmink eigenlijk ontstaan en waarom? En wat doe jij eigenlijk om goed te zijn voor het milieu?

We gaan terug in tijd, maken een reis om de wereld én bespreken wat we allemaal kunnen doen om lief te zijn voor het milieu!

Deze cultuur- en natuur educatieve workshop is geheel in lijn met de kern- en leerdoelen van het primair onderwijs en beslaat thema’s als duurzaamheid, milieu, cultureel erfgoed en kunst.  Deelnemers worden uitgedaagd door een afwisseling aan theorie, praktijk, experiment en evaluatie.

Niemand gaat onversierd of zonder een potje zelfgemaakte eco-schmink naar huis!

 

STUDIO STUIFMEEL komt graag langs met haar retro-vouwwagen/ pop-up laboratiorium vól knotsgekke schminkprofessoren om jong en oud te versieren maar ook bieden wij de natuur - en cultuur educatieve workshop aan op twee manieren. Onze lesvideo helpt ons hierbij;

 

 

IMG_8053Leraren-Workshopkoffer

Met deze lerarenkoffer kunnen leerkrachten of begeleiders ervoor kiezen om de workshop zelf te begeleiden. Dit pakket bevat alles om de workshop zelf uitstekend vorm te kunnen geven. Een theoretisch gedeelte; o.a. lesmateriaal over de cosmetische industrie, duurzaamheid en het mondiaal cultureel erfgoed van schmink. Plus het praktische gedeelte van de workshop; alle materialen, voorschriften en ontwerpen voor elke leerling om een eigen potje eco-schmink te maken en uit te testen op een klasgenoot of leerkracht!

 

 

_DSC3925-2KEcologische Schmink Professor 

Toch liever een schminkexpert erbij? Onze schmink professoren kennen alle fijne kneepjes van het ambachtelijke vak der schmink en bouwen het klaslokaal om tot een heus Pop-Up Laboratorium! Zowel theoretisch als praktisch zijn deze professoren volledig uitgerust. Zij nemen de leerlingen mee op een spannend natuur- en cultuur educatief avontuur! De leerlingen gaan naar huis als echte gekwalificeerde ´junior schmink professoren´ mét hun eigen potje eco-schmink.

 

 

Meer weten? Voeg onze schminkprofessor toe op facebook  of stuur een mailtje naar info@studiostuifmeel.nl. www.ecologischeschminkfabriek.nl